Vi chockas av Musikhjälpens svar till Fuckförbundet!

Men den kunskapen tycks bortblåst när Fuckförbundet, som förespråkar ”sexarbete”, på Twitter skriver till Musikhjälpen om hur viktigt det är ”att poängtera att sexhandel med barn inte på något sätt ska jämföras med vuxna frivilliga sexarbetare och om någon gör en sån liknelse hoppas vi att personen ifråga aktivt rättas.”
Vi chockas av att se att Musikhjälpen svarar: ”Det är inte en jämförelse vi uppmuntrar, och någonting vi kommer ta tag i om situationen skulle uppstå under sändningstid.”

Men, Musikhjälpen, hur tänker ni? Det går inte att göra skillnad mellan människohandel med barn och vuxna. Vi vet att människohandlare och hallickar utnyttjar oavsett kön, etnicitet, sexualitet eller ålder. Roks kvinnojourers och tjejjourers erfarenhet är dessutom att kvinnor, tjejer och barn som utnyttjas i människohandel eller prostitution ofta är utsatta både ekonomiskt och sexuellt. Och bland kvinnor och tjejer i prostitution finns det en överrepresentation vad gäller att ha varit utsatt för sexuella övergrepp som barn.
Att kalla detta för ”arbete” är rent ut sagt naivt och ytterligare ett sätt att blunda för ett stort samhällsproblem som i grund och botten handlar om att avhumanisera, sexuellt utnyttja och tjäna stora pengar på kvinnors, tjejers och barns kroppar.
Roks förhoppning är att Musikhjälpen inte låter sig luras av lobbyorganisationer som uppmuntrar till köp av människors kroppar, genom att vilseleda och associera det till ett yrke. Den ”lyckliga horan” är en myt skapad i syfte att normalisera en mångmiljardindustri!
 
Zozan Inci, ordförande Roks