Roks söker pressekreterare 

Mäns våld mot kvinnor är ett av våra största samhällsproblem och ett hinder för att uppnå ett jämställt samhälle. Sveriges kvinno- och tjejjourer tar varje år emot tusentals kvinnor, tjejer och barn som utsätts för mäns våld. Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, är Sveriges största sammanslutning och medlemsorganisation för enbart kvinno- och tjejjourer. Vi finns för att stötta våra jourer i deras livsviktiga arbete, och för att driva nationell opinion kring deras frågor. Tillsammans arbetar vi dagligen för en värld där vi lever fria från våld och förtryck. Nu söker Roks en pressekreterare till vårt kansli i Stockholm. 

Tjänsten som pressekreterare innehåller en stor bredd och variation. Som pressekreterare får du ansvar för den övergripande planeringen av Roks externa kommunikation och dess aktiviteter samt det operativa genomförandet. 

Du är organisationens presskontakt och arbetar nära organisationens ordförande och kansliets ledning. I uppgifterna ingår att planera, genomföra och delta i utåtriktade aktiviteter som Roks genomför. Du skriver pressmeddelanden, debattartiklar och texter till rapporter, hemsida, sociala medier och Roks tidning Kvinnotryck. En god stilistisk förmåga är därför en förutsättning för tjänsten och det är en fördel om du har ett stort journalistiskt närverk. I arbetet ingår att leda kommunikationsprojekt, både större projekt som löper över längre tid och mindre kommunikationsprojekt. Du behöver därför vara strategisk, ha ett helhetsperspektiv och vara välorganiserad samtidigt som du jobbar med det konkreta genomförandet. 

Som pressekreterare i Roks ingår resande inom och utom Sverige. Du följer ofta med när ordförande och/eller styrelsen representerar i olika sammanhang och fungerar då som ett stöd vid tex intervjuer, nätverkar samt uppdaterar hemsida och sociala medier regelbundet samt skriver pressreleaser om evenemangen. 

En viktig del i rollen är att utveckla relationer med journalister och opinionsbildare. Som pressekreterare förbereder du Roks talespersoner inför intervjuer. Pressekreteraren ansvarar för viss omvärldsbevakning, uppdaterar hemsidan och sociala medier. I tjänsten ingår även ansvar för att upphandla formgivning och tryck. 

Arbetet kräver att du har god initiativförmåga, är självgående och ansvarstagande inom dina områden. Du behöver ha god samarbetsförmåga men även kunna arbeta självständigt. Som person är du social, kreativ och har lätt att knyta nya kontakter. Du bör också vara strukturerad, lösningsorienterad och ha stor vana att arbeta med parallella uppgifter mot deadline. 

Kunskap om mäns våld mot kvinnor ur ett jourperspektiv är meriterande. Det är en fördel om du har varit aktiv i en tjejjour- eller kvinnojour, eller om du har erfarenhet av arbete i en ideell organisation eller politiskt styrd verksamhet. 

Vi söker dig som har flera års arbetslivserfarenhet från en liknande roll. Du har en akademisk examen inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller liknande relevant utbildning. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska, och har goda språkkunskaper i engelska. Du är van att använda webbpubliceringsverktyg och Photoshop, samt har erfarenhet av webbaserade system för omvärldsbevakning och pressutskick. 

Roks kansli ligger på Hornsgatan 66 på Södermalm i Stockholm. Här arbetar idag sju personer. 

För mer information om tjänsten, kontakta Roks ordförande Zozan Inci, 0722 51 85 81 eller administrativ chef Elinor Nordquist, 08 442 99 37. Facklig företrädare är Susanne Andersson, 08 442 99 48. 

Ansökan sänds till: elinor.nordquist@roks.se 

Tjänsten tillträds så snart som möjligt och efter överenskommelse. 

Sista dag för ansökan: 15 februari 2017