Vill du bli vår kollega och Roks ekonom?

Mäns våld mot kvinnor är ett av våra största samhällsproblem och ett hinder för att uppnå ett jämställt samhälle. Sveriges kvinno- och tjejjourer tar varje år emot tusentals kvinnor, tjejer och barn som utsätts för mäns våld. Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, är Sveriges största sammanslutning och medlemsorganisation för enbart kvinno- och tjejjourer. Vi finns för att stötta våra jourer i deras livsviktiga arbete, och för att driva nationell opinion kring deras frågor. Tillsammans arbetar vi dagligen för en värld där vi lever fria från våld och förtryck. Nu söker Roks en ekonom till vårt kansli i Stockholm.

Tjänsten i korthet:

  • Du har helhetsansvar för Roks ekonomi och arbetar med allt från löpande bokföring till bokslut. Som vår ekonom samarbetar du främst med styrelsens kassör och styrelsens ordförande, revisorer samt med administrativ chef på kansliet.
  • Du sköter projektredovisning, kund- och leverantörsreskontra, avstämningar, löne- och arvodesadministration, skattedeklaration, månadsavstämningar samt rapporter och uppföljning.
  • Du planerar och strukturerar arbetet samt föreslår hur Roks ekonomiprocess bör se ut. Stora delar av dina arbetsuppgifter utförs i dag av konsultfirma och du behöver därför snabbt skapa dig en förståelse för Roks behov och utifrån det skapa effektiva rutiner och processer för Roks ekonomi.

Är du den vi söker?

Du är:

  • Utbildad på eftergymnasial nivå inom ekonomi och minst har 5 års erfarenhet av att arbeta med hela ekonomiprocessen.
  • Intresserad av att självständigt sköta de dagligt löpande ekonomiuppgifterna. Arbetet kräver att du har god initiativförmåga, är strukturerad och ansvarstagande inom dina områden.
  • Noggrann, flexibel och analytisk med en kommunikativ förmåga. Som ansvarig för löne- och arvodeshanteringen har du integritet och är förtroendeingivande. 
  • Social med god samarbetsförmåga.

Roks kansli ligger på Hornsgatan 66 på Södermalm i Stockholm. Här arbetar idag sju personer. Eftersom vi är en liten arbetsplats med många olika typer av uppdrag förväntas du också delta i gemensamma projekt och efterhand utöka ditt ansvarsområde med andra administrativa arbetsuppgifter.

Kunskap om mäns våld mot kvinnor ur ett jourperspektiv är meriterande. Det är en fördel om du är eller har varit aktiv i en tjejjour- eller kvinnojour, eller om du har erfarenhet av arbete i en ideell organisation eller politiskt styrd verksamhet.

För mer information om tjänsten, kontakta Roks ordförande Zozan Inci, 0722 51 85 81, Roks kassör Wiveca Holst, 073-988 23 74 eller administrativ chef Elinor Nordquist, 08 442 99 37. Facklig företrädare är Susanne Andersson, 08 442 99 49.

Ansökan sänds till: elinor.nordquist@roks.se

Tjänsten tillträds så snart som möjligt och efter överenskommelse.

Sista dag för ansökan: 19 mars 2017