Tjejjouren Skogsrå i Sundsvall söker två nya medarbetare

Om tjänsten ADMINISTRATÖR

Som administratör är ditt fokus att planera, strukturera och utveckla jourens arbete. Arbetsuppgifterna är bl.a. att ha kontakt med myndigheter, utveckla samarbeten med andra föreningar, svara på mail och telefon, boka in möten, hålla ordning på kontoret och i pärmar samt sprida information om jouren på sociala medier. Arbetstiderna lägger du som anställd själv, under förutsättning att de är lagda under viss kontorstid. Anställningen är på 50% 1 april – 31 december med 3 månaders provanställning.

Du som söker
Bör kunna arbeta självständigt, vara strukturerad och ha lätt för att prata och ta kontakt med myndigheter. Vi ser helst att du har kunskap inom något eller några av följande områden: psykisk ohälsa, våld i nära relationer, hederproblematik, transfobi. För att arbeta på jouren ska du identifiera dig som tjej eller icke-binär.

 


Om tjänsten INTEGRATIONSANSVARIG 

Som integrationsansvarig är ditt mål att skapa ett tryggt utrymme för unga tjejer och icke-binära i Sundsvall som rasifieras men också en möjlighet att bryta från isolering för nykomna tjejer och icke-binära som till exempel inte bor på HVB-hem.
Anledningen till varför vi väljer att kalla rollen integrationsansvarig är för att ett av målen är att bryta från isolering som lätt kan uppstå. Integration för oss betyder inte anpassning, utan en möjlighet att hitta din plats och ditt utrymme i staden där du bor. Det är viktigt för oss att ingen tjej eller icke-binär person ska bli exkluderad ur vårt syskonskap.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara att planera, ansvara för och delta på cafékvällar en gång i veckan, göra reklam för träffarna, skapa kontakter på relevanta myndigheter och skolor i Sundsvall och leta tolkar som kan volontära på träffarna. Arbetstiderna kommer variera mellan kontorstid och kvällstid. Anställningen är på 25% 1 april – 31 december med 3 månaders provanställning.

Du som söker
Bör kunna arbeta självständigt, vara social och ha lätt för att prata med myndigheter. Vi ser helst att du är över 20 år är feminist med intersektionellt tänk och har kunskap eller erfarenhet inom något/några av följande områden: arbeta mot strukturell rasism, psykisk ohälsa, våld, hederproblematik samt transfobi. Det är viktigt att du är beredd på att dessa kvällar kan locka fram tunga samtal om självskadebeteenden, övergrepp och liknande. För att arbeta på jouren ska du identifiera dig som tjej eller icke-binär.

Meriterande:
• Relevanta språkliga kunskaper (arabiska, dari, somaliska, persiska, franska, engelska, svenska)
• Pedagogiska kunskaper
• Vana att ta “Svåra samtal”
• Egen erfarenhet av flykt alternativt någon närstående som har erfarenhet av flykt.

Ansökan
Ansökan (och frågor) skickas till styrelsen@tjejjourenskogsra.se. Bifoga CV och ett personligt brev. Sista ansökningsdag är 12 mars. Vi kommer att kalla till intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen att söka!