Rekord för Roks Aurorafond första halvåret 2019

Gåvorna började öka markant efter att SVT sände dokumentären om Josefin Nilsson i slutet av mars. En stor del av det Aurorfonden fått in hittills i år kom in under veckan efter dokumentären.

Antalet privatpersoner som skänkt pengar har ökat stort i år. Gåvorna har varit allt från 20 kronor till 20.000 kronor, som är den största gåva en privatperson skänkte under 2019.

Även företag har skänkt pengar till Aurorafonden. Smyckesföretaget Edblad har designat ett särskilt armband med kvinnosymbolen till förmån för Roks. Edblad designar varje år ett antal smycken till förmån för några utvalda organisationer. 2019 har företaget valt att fokusera på en enda mottagare, Roks Aurorafond. 

Edblad skänker 50 kronor per sålt armband till Aurorafonden. Hitttills i år har försäljningen bidragit med drygt 70.000 kronor, vilket Roks tackar för, då det gör att fler våldsutsatta kvinnor och flickor kan söka och få pengar ur fonden.

Sammantaget gör alla dessa gåvor till Aurorafonden att Roks i år kunnat utöka storleken på det bidrag som våldsutsatta kvinnor kan ansöka om.
 

Ge ditt bidrag till Roks bankgironummer: 5528-4772. Märk inbetalningen med gåva.  

Du kan även ge ett bidrag via Swish! Nummer: 123 001 78 22. Glöm inte att skriva Gåva i meddelandefältet. 

Pengarna från Aurorafonden går oavkortat till kvinnor och barn som utsatts för mäns våld och är i kontakt med Roks tjejjourer och kvinnojourer. Utsatta kvinnor och tjejer kan ansöka om pengar för att ge tillvaron en guldkant, till exempel köpa något extra till barnen, aktiviteter för barnen, eller köpa något som de annars inte har råd med.