Nya Kvinnotryck granskar pengarna

Pengar styr det mesta i världen och det är män som äger världens tillgångar. Den med pengar har makt och den utan är ofta maktlös, det här återspeglas både i samhället som helhet och i ner i enskilda parrelationer. För frågan är: har alla kvinnor verkligen råd att skilja sig? Och vad händer när vi går i pension? 

I detta nummer tittar vi närmare på hur ekonomin slår mot kvinnor - och hur kvinnor och tjejer genom livet ställs inför en rad olika kvinnofällor. 

Någon som numera har gott om fuckoff-pengar är författaren och Youtubestjärnan Therése Lindgren, men så har det inte alltid varit.

I en unik intervju berättar hon i detta nummer av Kvinnotryck om varför hon är feminist:

- För att min mamma aldrig har tjänat lika mycket pengar som min pappa. För att jag inte polisanmälde när jag blev våldtagen, för att det inte kändes som att det tjänade någonting till.

Therése Lindgren kämpar mot kvinnohat på nätet och pengarna hon tjänat har gett henne en viss trygghet, men de skyddar inte mot allt - och hoten och hatet har samtidigt trappats upp. 

- Får man läsa varje vecka att det finns folk som tycker att man är värdelös och hotar en med våldtäkt eller misshandel så påverkas man ju. 

I detta nummer av Kvinnotryck startar vi även med ett nytt inslag: en djupgranskning.

Hur mycket skattepengar kommer egentligen kvinnojourerna till del? Och hur jämställt är jämställdhetsarbetet?

Kvinnotryck har kartlagt hur finansieringen av den manliga jämställdhetsaktivismen står sig i jämförelse med bidragen till jourorganisationerna.