Kvinnofrid ska inte upphandlas - Rädda de ideella kvinnojourerna

Tänk dig att att en (manlig) entreprenör startar en kvinnojour och ett skyddat boende för kvinnor. Han får stora summor av kommunen för att skydda och hjälpa kvinnor. Han blir rik på att skydda och hjälpa kvinnor.

Han kan anställa män som ska skydda och hjälpa kvinnor, män som kan skapa stor otrygghet för dessa utsatta kvinnor. Han kan driva sitt skyddade boende utan tillräcklig tillsyn och kunskap från den rutinerade kvinnojoursrörelsen.

Detta kommer snart bli verklighet, om vi inte sätter stopp.

På tisdag ska beslutsfattare i Stockholms stad med största sannolikhet klubba igenom att minska bidragen till kvinnojourers skyddade boenden samt på sikt ta bort de bidragen helt. Kvinnojourernas skyddade boenden ska nu ut på den fria marknaden.

Vi har ännu en chans att stoppa detta - för att skydda vår långa svenska tradition av ideella jourer och skyddade boenden för kvinnor och barn, där enbart kvinnor arbetar. Män (eller andra) ska inte kunna bli rika på kvinnors utsatthet! Män ska inte jobba direkt med kvinnor som utsatts för hot och våld från män!

Vår utsatthet är inte till salu! Skriv under denna namninsamling, dela den i alla dina kanaler. Så kommer vi lämna över alla underskrifter till ansvariga beslutsfattare på deras möte nu på tisdag.

Länk till namninsamlingen:
https://www.skrivunder.com/var_utsatthet_ar_inte_till_salu

Demonstrationer kommer äga rum utanför Stockholms stadshus och socialnämnden i Farsta, nu på tisdag 17/12-2019.