Detta händer 25 november!

Alingsås

Kvinnojouren Olivia i Alingsås kommer att hålla en ljusmanifestation klockan 17 i Museiparken.
Eva Westerholm ska hålla ett tal. 
 

Borlänge

Kvinnojouren Borlänge håller en temakväll om våldets normalisering där fokus ligger på att förstå varför det är så svårt att lämna. 
Tid: 25 november klockan 16-18.
Plats: Peace & Love café, Borganäsvägen 39.
 

Botkyrka

Botkyrka kvinno- och tjejjour har skrivit ett uttalande som de dels fått in i lokaltidningen, men som de också kommer att sprida genom att stå och dela ut det vid tågstationen någon dag före 25 november. 
 

Haninge

Haninge kvinnojour och Haninge tjejjour håller en ljusmanifestation. Det blir skönsång av operasångerskan Johanna E Martell tillsammans med pianist Tobias Livheim och ett tal för att hedra de kvinnor som dödats av sina män eller före detta män under 2000-talet. Dödsannonser i storformat kommer att pryda torget tillsammans med 100 brinnande marschaller.
Tid: lördag klockan 11-13.
Plats: Poseidons Torg i Handen.
 

Haparanda

Kvinnojouren Vera kommer att hålla en ljusmanifestation.
Tid: lördag 25 november kl 13.00.
Plats: Torget. 
 

Kalix

Kalix kvinno- och tjejjour arrangerar en ljusmanifestation och tänder marschaller för att hedra alla kvinnor som har blivit dödade under 2016. De bjuder på glögg och pepparkakor och finns där om någon behöver få prata eller vill ha information från kvinno- och tjejjouren.
Tid: Lördag 25/11 klockan 12.00.
Plats: utanför Röda Kvarn. 
 

Karlskoga

Kvinnojouren i Karlskoga/Degerfors och Tjejjouren Cilla kommer att ha en ljusmanifestation den 25 november på torget i Karlskoga, där en kan komma och tända ett ljus för de kvinnor och tjejer som mist livet på grund av mäns våld.
 

Karlstad

Alla Kvinnors Hus, Karlstad, kvinno- och tjejjouren håller en ljusmanifestation där alla besökare får möjlighet att tända ett ljus. 
Tid: Lördag 25 november klockan 16-17.
Plats: Stora Torget.

 
Kiruna

Ljusmanifestation där det tänds ljus för alla kvinnor som under året dörr på grund av mäns våld. 
Tid: 25 novmeber klockan 13-15.
Plats: Kupoltorget. 
 

Ludvika/Smedjebacken

Möt Kvinnojouren i Ludvika/Smedjebacken i Engelbrekts Galleria 1
Tid: 25 November klockan 10-15
Plats: Engelbrekts Galleria 1.

Luleå

Kvinno- och tjejjouren anordnar en ljusmanifestation där Eva Engman håller tal. Det blir sång och musik och de bjuder på pepparkakor och glögg.
Tid: Fredag 24 november klockan 14.30.
Plats: Gula paviljongen.

 

Lycksele

Kvinnojouren i Lycksele kommer i år att tända 152 ljus för de nya utsatta kvinnorna som vi vid Kvinnojouren i Lycksele, skyddade, stöttade och hjälpte under förra året.
"Vi vill med denna ljusmanifestation också påminna om att 17 kvinnor dödas i Sverige varje år av en närstående, t ex sin man, pojkvän, sambo eller ex-man. Hur kan detta få fortsätta? Det måste få ett slut. Vi önskar att de hade kunnat räddas!"

Tid: Lördag 25 november klockan 11-14
Plats: Torget i Lycksele.
 

Motala

Motala Kvinnojour kommer att hålla en manifestation med tal, sång och musik av jourkvinnor samt en installation med röda skor som symbolisera dödade kvinnor. Jourkvinnor kommer att läsa upp kvinnors berättelser om sexuell utsatthet. De bjuder på glögg och pepparkakor med kvinnotecken.
Tid: lördag 25 november klockan 12.00.
Plats: Stora Torget i Motala.
 

Partille

Partille kvinnojour kommer att stå under lördagshandeln i Allum med informationsmaterial och dela ut rosor till förbipasserande. 
Tid: Lördag 25 november klockan 11-14.
Plats: vid Kyrkans bänk i Köpcentret Allum i Partille. 
 

Sala

Sala kvinnojour har bjudit in Maria Ahlin från Freethem som kommer att föreläsa utifrån sin bok om porr, "Visuell drog". 
 

Stockholm

Bred feministisk plattfom, som Roks är med i, ordnar en manifestation mot mäns våld mot kvinnor, tjejer och barn. Kom till Mynttorget i Stockholm och var med och släppa orangea ballonger mot himlen som en tyst men synlig manifestation mot våldet mot kvinnor.
Tid: Lördag 25 november kl 12.30.
Plats: Mynttorget. 
 

Sundsvall

Kvinnojouren Kvinnogemenskap och tjejjouren Skogsrå arrangerar tillsammans en eftermiddag med föreläsningar och framträdanden på ämnet sexuellt våld mot kvinnor. Bland annat blir det föreläsning med Nina Rung. Sedan hålls en ljusmanifestation och på kvällen blir det spelning med livemusik. 
Tid: 13-17 Föreläsningar och framträdanden
19.15 Ljusmanifestation
20.00 Konsert
Plats: Kyrkogatan 6. 
 

Tyresö

Tyresö kvinno- och tjejjour arrangerar i samarbete med Tyresö kommun en föreläsning med författaren Maria Sveland som kommer och föreläser utifrån sin bok Hatet - antifeminism i världens mest jämställda land. 

Tid: lördag 25 november klockan 13-15.
Plats: biblioteket i Tyresö centrum.
Tyresö kvinno- och tjejjour finns på plats från kl 12 och bjuder på fika.
Fri entré.
 

Vallentuna

Kvinnojouren i Vallentuna bjuder in till föreläsning med polisen och författaren Simon Häggström. 
Tid: den 23 nov klockan 18.30.
Plats: Vallentuna Teater.
 

Örebro

Örebro tjejjour deltar på lördagens temadag på Föreningarnas hus.
Örebro tjejjour om de erfarenheter och röster de möter i sitt arbete, och den verklighet unga tjejer möter idag under rubriken "Hur kan vi motverka sexuella trakasserier?"
Tid: 14.15-15.45
Plats: Föreningarnas hus, Slottsgatan 13 a.

Österåker

Kvinnojouren håller en manifestation den 25 november, med ljusmanifestation och tal av ordförande Margareta Olin samt tyst minut som avslut. De kommer att dela ut nytt material och göra en installation med 17 röda skor för att symbolisera de 17 kvinnor som mördas varje år i en relation. De kommer även att göra intervjuer med besökare och sända i kvinnojourens närradiosändningar.
Tid: Kvinnojouren är på plats hela dagen.
Plats: Österåker centrum. 

Övertorneå

Kvinnojouren i Övertorneå kommer att hålla en ljusmanifestation.
Tis: Lördag 25 november kl 14.00.
Plats: Vid ABF.