Nya Kvinnotryck - om den syndfulla maten!

– I vår tid är lustfyllt ätande inte bara en synd utan ofta också en diagnos. Yrkesgrupper inom vård och omsorg slår larm om ätstörningarnas stora utbredning. Den som saknar karaktär att avstå från omoraliskt goffande erbjuds därför dieter, terapier och kirurgiska ingrepp. Vilka som ger sig hän åt dessa motbjudande matorgier avslöjas genom fylliga kroppsformer och ett suspekt utanförskap, säger Unni Drougge, Kvinnotrycks redaktör.

I detta nummer intervjuas bl a Stina Oscarson om sin anorexi och hur den provocerade så mycket att hon fick sparken från sitt jobb som chef för Radioteatern.

– Vi måste bygga ett samhälle där riktiga känslor tillåts existera, säger Stina Oscarson.

Vidare Charlotta von Zweigbergk om boken Fattigfällan och den enkla matematiken att den som är utan pengar också är utan mat.

Och om män som matar kvinnor och kvinnorna som hatar att äta. Och mycket mer.

Kanske har ni märkt att Kvinnotryck skruvat upp volymen. Blivit tjockare, kurvigare och färggladare. Vi tog ut svängarna för att visa att det svänger om kvinno-och tjejjourrörelsen. Att det finns mer pepp än depp.

Men det finns också saker som kränger. Olika idéer och åsikter, till exempel. I Kvinnotryck ska denna mångfald få fritt svängrum. För det är tjejjourernas och kvinnojourernas erfarenheter som utgör den feministiska debattens basröst. Och med den basrösten vågar vi ta oss ton.

Vi tänker inte TA debatten – vi ÄR debatten!

Och vi är gärna bråkiga, men sällan tråkiga. Det finns ju så mycket som vi feminister kan ha roligt åt.