Ljusmanifestation den 25 november 2011 i Linköping

25 november: FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor

Över hela landet kommer kvinno- och tjejjourer att anordna fackeltåg, ljusmanifestationer, föreläsningar och panelsamtal för att uppmärksamma våldet mot tjejer och kvinnor.

Globalt sett blir var tredje tjej och kvinna utsatt för våld, fysiskt eller sexuellt, och oftast av någon hon är eller har varit tillsammans med, rapporterar FN. I EU är det ungefär varannan tjej och kvinna, alltså hälften, som har utsatts för sexuella trakasserier efter sin 15-års dag.

Våra kvinno- och tjejjourer kämpar mot detta varje dag. Den 25:e november kan du vara med och kämpa.

 

ALINGSÅS, LERUM, VÅRGÅRDA

KVINNOJOUREN OLIVIA

Vi planerar bemannade bokbord i våra tre kommuners köpcentra dagtid den 25 november. Välkomna!

 

BORLÄNGE

KVINNOJOUREN BORLÄNGE

Vi kommer att ha en ljusmanifestation och en föreläsning om transkvinnor och transkvinnors utsatthet. Transfeministen, aktivisten och skribenten Johanna Marseille föreläser. Innan föreläsningen kommer en ljusmanifestation, där vi tänder ett ljus för varje kvinna vi varit i kontakt med under 2014, att genomföras.

Tid: Ljusmanifestation 17:45, föreläsning 18:00

Var: Borlänge Bibliotek

BORLÄNGES 25 NOV>

 

GÄVLE

KVINNOJOUREN BLÅKLOCKAN OCH TJEJJOUREN VULCANA 
Vi arrangerar ett tyst fackeltåg genom Gävle. Tåget avslutas med en manifestation där vi tänder en marschall för varje kvinna och tjej som sökt hjälp hos oss under året. Tal kommer hållas av Mona Ibrahim från Vulcana och Linn Engblom från Blåklockan. Musik kommer framföras av Ryggrad. 

Tid: 17:00
Var: Södermalmstorg i Gävle
BLÅKLOCKAN OCH VULCANAS 25 NOV > 

 

GÖTEBORG

TJEJJOUREN ADA och STÖDCENTRUM HUMLEGÅRDEN

 

Vi ska ha ett bokbord på Göteborg stads konferens, kom och prata med oss, köp böcker och annat material!
Tid: 08:30-16:00
Var: Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyn 36, Göteborg

KONFERENSEN I GÖTEBORG 25 NOV >

 

HUDIKSVALL

TJEJJOUREN VÅGA och KVINNOJOUREN VÄNDPUNKTEN
Vi har bjudit in Anissa Mohammed Hassan från länsstyrelsen Östergötland. Hon kommer att föreläsa om kvinnlig könsstympning, först för en gymnasieklass, och på kvällen under en öppen och gratis föreläsning. Innan kommer kvinnojouren att tända marschaller för utsatta kvinnor.

Tid: 18:00-19:00
Var: Hudiksvalls teater
TJEJJOUREN VÅGAS OCH KVINNOJOUREN VÄNDPUNKTENS 25 NOV >

 

KALIX

Vi på Kalix kvinno- och tjejjour kommer att ha ett bord utanför Coop Forum kl 15:00-17:00 då vi bjuder på glögg och pepparkakor och visar att vi finns.

 

KARLSTAD

KVINNOJOUREN ALLA KVINNORS HUS

Vi uppmärksammar FN:s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor genom att anordna en ljusmanifestation på Stora Torget där det bla kommer att vara tal av lokala politiker och även av Elisabeth Björk, vice ordförande i vår förening och styrelseledamot i Roks. Kom förbi Stora Torget och tänd ett ljus.

ALLA KVINNORS HUS 25 NOV>

 

LINKÖPING

KVINNOJOUREN ELLINOR

Kom och manifestera med oss kl 17.00 på Gyllentorget. Vi kommer tända ljus, hålla tal, bjuda på kaffe, glögg och pepparkakor. 

KVINNOJOUREN ELLINORS 25 NOV>

 

LULEÅ

LULEÅ TJEJJOUR och KVINNOJOUREN IRIS
Vi anordnar vi en ljusmanifestation med sorgetåg till minne av de kvinnor som mördats under det gånga året av en man, pojkvän, sambo eller ex-man. I genomsnitt blir 17 kvinnor dödade i Sverige varje år. Kom med oss och hedra dessa kvinnor. Klä dig gärna i svart.

Ljusmanifestation, sorgetåg, tal, musik och tyst minut

Tid: Kl 11: 50

Var: Vi går från Stadsparken till Gula paviljongen i Luleå

LULEÅ TJEJJOURS OCH KVINNOJOUREN IRIS 25 NOV >

 

LUND

TJEJJOUREN I LUND och KVINNOJOUREN I LUND
Välkommen till Stadshallen i Lund denna fullspäckade afton där vi uppmärksammar våld mot kvinnor, ett problem som genomsyrar hela vårt samhälle, både i Sverige och i resten av världen. Föreläsningar, teater, musik, dokumentärfilm, mat och ljusmanifestation.

Tid: 16:00-21:00
Var: Stadshallen i Lund
KVINNO- OCH TJEJJOUREN I LUNDS 25 NOV >

 

MOTALA

MOTALA KVINNOJOUR

Motala kvinnojour uppmärksammar den 25 november med ett event med musik och tal på Stora torget kl 17:00.

MOTALA KVINNOJOURS 25 NOV>

 

NORRKÖPING

KVINNOJOUREN NORRKÖPING

Vi på Kvinnojouren i Norrköping har i samarbete med kommunen och Zonta bjudit in den norske psykologen och psykoterapeuten Per Isdal som kommer att föreläsa under rubriken "Att arbeta med våldsutövare". 

Tid: Kl 13-16

Var: Lilla Teatern, Repslagargatan 11

KVINNOJOUREN NORRKÖPINGS 25 NOV>

 

PAJALA

PAJALA KVINNOJOUR

Pajala kvinnojour kommer att arrangera en tyst ljusmanifestation vid Coop

kl 13.00 den 25 november.

 

SALA

KVINNOJOUREN SALA

Vi kommer att finnas i vår lokala galleria kl 16-18 för samtal, utdelning av material, och visa vår utställning om våld mot kvinnor och jourens arbete. När gallerian stänger fortsätter vi till vår lokal för fortsatta samtal och en kafékväll, för dem som vill.

 

SJUHÄRADSBYGDEN

Kvinnojouren i Mark, Svenljunga & Tranemo kommer den 25 november att träffa våra anställda, jourkvinnor samt styrelsen till en kväll där vi kommer att binda dörrkransar inför advent samt diskutera vårt fortsatta arbete mot mäns våld mot kvinnor. Det blir en helkväll med olika ämnen, och intressanta ämnen att ta del av.

 

SUNDSVALL

TJEJJOUREN SKOGSRÅ och KVINNOJOUREN KVINNOGEMENSKAP
Vi samlas på Stora torget i Sundsvall för en ljusmanifestation. Ta gärna med ett gravljus eller liknande så tänder vi dem tillsammans på torget och bär sedan med oss dem när vi går till Kyrkogatan 29. Där kommer vi mingla, fika och lyssna till ett antal talare.
Tid: 16:30-18:45
Var: Stora Torget och Kyrkogatan 29 i Sundsvall
KVINNOGEMENSKAPS OCH TJEJJOUREN SKOGSRÅS 25 NOV >

 

TRANÅS

KVINNOJOUREN HELGA

Kvinnojouren Helga i Tranås arrangerar en ljusmanifestation med kvinnosiluetter och passande musik. Helga bjuder på pepparkakor och glögg.

Tid: Kl 16:00-18:00

Var: Torget i Tranås

KVINNOJOUREN HELGAS 25 NOV>

 

VÄSTERÅS

TJEJJOUREN RONJA OCH KVINNOJOUREN VÄSTERÅS
Vi kommer att genomföra en aktion i centrala Västerås med budskap som uppmärksammar vår verksamhet och statistik över vårt stödarbete. Följa detta under dagen på våra respektive facebooksidor Tjejjouren Ronja och Kvinnojouren Västerås.