Nordiskt kunskapsutbyte om mäns våld mot kvinnor

Nordiskt utbyte på Roks kansli med isländska kvinnor på studiebesök.

Amnesty anser att mäns rätt att köpa kvinnor är en mänsklig rättighet

På stämman i Dublin den 11 augusti röstade Amnesty International ja till avkriminalisering av prostitutionsverksamhet. I och med det öppnar organisationen en gräddfil för sexköpare, hallickar, bordeller och i slutändan trafficking. Amnestys kamp för mänskliga rättigheter tycks uppenbarligen inte längre gälla dem som utnyttjas, misshandlas och även dödas i prostitutionen. Istället är det mäns rätt att avhumanisera och fritt exploatera kvinnor som Amnesty främjar. Vi anser därför att Amnesty Internationals tidigare välförtjänta förtroendekapital nu är förbrukat.


Våld i hemmet fortsätter under sommaren

ROKS nya ordförande Zozan Inci pratar om våldet i hemmen under sommaren på Tv4 Nyhetsmorgon.

Se klippet här: http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/v%C3%A5ld-i-hemmet-forts%C3%A4tter-under-sommaren-3190529

 

Att reglera porrbranschen är inte kvinnofientligt

Att stoppa porren är inte att reglera människors sexualitet, skriver Roks ordförande Zozan Inci.

Läs hela debattartikeln här: http://www.expressen.se/debatt/att-reglera-porrbranschen-ar-inte-kvinnofientligt/

Så har Roks tjejjourer öppet i sommar

De allra flesta av Roks kvinno- och tjejjourer har öppet som vanligt under sommaren. De ideella jourkvinnorna och jourtjejerna ser till att pussla ihop sina scheman när de anställda går på semester, för att finnas där för den som behöver stöd och skydd. En del tjejjourer har till och med utökade jourtider under sommaren, just eftersom många tjejer behöver prata med någon.

Läs hur tjejjourerna har öppet här.


Så här har kvinnojourerna öppet i sommar

Parallellt med semesterdagar pågår vardagen för tusentals kvinnor och tjejer, som utsätts för våld, kontroll och förtryck av män. För deras skull har de flesta av Roks jourer öppet som vanligt. 

Här hittar du information om kvinnojourernas öppettider i sommar. 


Kvinnotryck om livet efter jouren: "Varje sms-pip gör mig livrädd"

Idag når nya numret av Kvinnotryck sina läsare. Temat är "När hon lämnar jouren" och tar upp den verklighet som möter de stödstökande kvinnorna efter att de brutit upp från mannen som utsatt dem för våld. Gästredaktör är rykande aktuella Maria Sveland.


För få konkreta förslag i Juno Bloms utredning enligt Roks

Idag överlämnas Juno Bloms utredning om en nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor (SOU 2015:55) till barn-, äldre-, och jämställdhetsminister Åsa Regnér. Roks har medverkat som referensgrupp i arbetet med att ta fram en nationell strategi för att nå det fjärde jämställdhetspolitiska delmålet om att mäns våld mot kvinnor ska upphöra.