Tjejjouren.se bjuder på fest och panelsamtal!

2010-04-08
Stockholm
Arrangör: 
Tjejjouren.se
Tid: 
18-24
Plats: 
På Högkvarteret, Närkesgatan 8 i Stockholm
Kostnad: 
Kostnadsfritt
Anmälan: 
Åldersgräns: 18 år
Öppet för allmänheten

Tjejjouren.se är tjejjourernas gemensamma portal och en sida som erbjuder stöd och pepp för alla som identifierar sig som tjejer. Den 8:e april fyller Tjejjouren.se en månad och firar med samtal och fest.

Vi börjar kl 18 med mingel och feministiska dängor i högtalarna. Tidiga besökare får gratis i glasen och i baren finns god mat till bra priser.
Kl 19 börjar panelsamtalet: Bloggen – unga tjejers väg till makten?

I Sverige är den typiska bloggaren en ung kvinna mellan 16 och 20 år, och så många som 40% av de unga tjejerna skriver eller har skrivit en blogg. Är bloggen ett verktyg för unga tjejer att ta över en större del av det offentliga utrymmet? Finns en demokratisk och feministisk potential i det ökande bloggandet eller är bloggarna ännu ett forum där unga tjejer mallar sig själva och andra efter en snäv bild av Den perfekta tjejen? Vad säger tjejernas dominans av bloggvärlden om vårt samhälle – och hur ser reaktionerna ut?

I samtalet möts bloggare, forskare och skådespelare. Namn offentliggörs inom kort.
Efter samtalet fortsätter festen fram till midnatt! Det blir fortsatta diskussioner, musik och videoprojektioner av den schweiziska, feministiska gruppen Les reines prochaines.
Vi ses mellan sammetsdraperierna den 8:e april!

Tjejjouren.se
Vid frågor om Tjejjouren.se och festen, kontakta: carin.goransson@tjejjouren.se.
Vid frågor om lokalen och tillgänglighet, kontakta: elin@hogkvarteret.se.