Meltwater News

Prenumerera på innehåll
Newsfeed delivered by Meltwater News
Uppdaterad: 10 minuter 11 sekunder sedan

Få män som anmäls för misshandel döms

2016-11-23
Mellan år 2000 och 2015 ledde mindre än tio procent av alla anmälda fall av grov kvinnofridskränkning i länet till fällande dom. Det visar statistik som P4 Stockholm gått igenom. Det får Ida Sohlberg, förundersökningsledare på Citypolisens relationsbrottsgrupp, att reagera.

Poliser: Allt yngre barn i barnporr

2016-11-14
Allt yngre barn, allt mer våld. En oroväckande trend framträder när poliser från 26 länder svarar på frågor om brott som rör sexuella övergrepp mot barn. - Vi ser väldigt mycket material där väldigt små barn förekommer, säger polisen Björn Sellström. Någon undre gräns verkar inte finnas.

I arbetet mot mäns våld får inga kor vara heliga

2016-10-26
KRÖNIKA/INRIKES Ambitionen om att få ett slut på mäns våld mot kvinnor är något vi som samhälle velat uppnå sedan länge. Ändå minskar inte våldet mot kvinnor. Våldet mot kvinnor av en känd förövare ökar till och med, särskilt det sexuella våldet.

Hon våldtogs och såldes av sin kille – besökte Hudik för att prata om sexuella övergrepp

2016-10-26
Det finns förväntningar men det är tabu att prata om sex, därför är det svårt för unga att veta vad de egentligen kan och vill ställa upp på. Var femte gymnasieelev har upplevt sexuellt våld enligt Novahusen.

Varför inte bussar för alla?

2016-09-07
Undrar hur ledningen för Trästockfestivalen tänker när de lät flyktingungdomar åka gratis buss till festivalen. Har den helt missat dessa tafsanden och ofredanden som händer på många festivaler runt om i landet.

Karlskronahem upplåter lägenheter åt utsatta kvinnor

2016-09-06
Karlskronahem inleder ett samarbete med Kvinnojouren i Karlskrona för att hjälpa kvinnor som inte hade fått lägenhet annars. Det finns många orsaker till att utsatta kvinnor nekas lägenhet förklarar Ulrika Bodin från Karlskronas Kvinnojour.

Tjejjouren har fått pengar för hösten

2016-09-06
Västerås Tjejjouren Ronja har inför hösten beviljats nya bidrag från